Дніпро, Запорізьке шосе 28м

Кава в зернах у Дніпрі (Дніпропетровську)

Як зберігати цільнозернову каву

Навіть якщо ви збережете свої кавові зерна цілими, вони все одно втратить аромат під впливом повітря, вологи, тепла чи світла.

Щоб максимально зберегти аромат та свіжість, зберігайте їх у герметичному контейнері для кави за кімнатної температури. Уникайте прозорих каністр (світло зіпсує каву) та негерметичних ємностей. Переконайтеся, що балончик зберігається в прохолодному темному місці - якщо на вашу стільницю потрапляє багато сонця після полудня, вона може бути занадто теплою).

ЯК ДОВГО ЗБЕРІГАЄТЬСЯ ЦІЛЬНОЗЕРНОВОЇ КАВИ?

Свіжість починає зникати відразу після обсмажування, тому рекомендується купувати цільнозернову каву в невеликих кількостях, щоб надалі не втратити смаку. Як правило, намагайтеся з'їсти цілі боби протягом одного-двох тижнів. Хороші новини: ви можете підписатися на отримання цілих зерен невеликими партіями через рівні проміжки часу, щоб вам завжди доставляли свіже спекотне.


ЧОМУ ВАМ СЛІД ПЕРЕМОЛИТИ КАВИ В ЗЕРНАХ

Як ми згадували раніше, принесення кавових зерен цілком гарантує, що ви збережете смак та аромат зерен до моменту заварювання. Більше того, ви можете переконатися, що ваші зерна правильно подрібнені, тому що навіть помел важливий для запобігання надмірній екстракції, яка призведе до гіркого смаку. Помірна консистенція помелу дуже важлива для того, щоб ваші боби були максимально ароматними.

КАВАННЯ РІЗНИХ ТИПІВ:

Однорівневі електричні кавомолки: електричні кавомолки дозволяють швидко та зручно подрібнювати квасолю вдома. Електрична кавомолка з одинарним налаштуванням, як правило, недорога і добре працює, якщо вам подобається насолоджуватися кавою тільки одним способом.
Електричні кавомолки з декількома налаштуваннями: подрібнення цільнозернової кави до необхідного ступеня грубості для обраного вами методу заварювання важливе для досягнення правильного смаку та балансу. (Ми трохи перейдемо до грубості помелу).

Якщо вам подобається кілька способів заварювання (наприклад, еспресо або кава френч-прес), переконайтеся, що ви вибрали кавомолку, яка дозволяє вибирати рівні грубості.
Млин із задирками: в кавомолці за задирками для подрібнення кави використовуються абразивні поверхні, що обертаються (задирок), а не леза. Як правило, вони краще подрібнюють, ніж їхні аналоги з лопатевих шліфувальних машин. Вони дорожчі, ніж лезові кавомолки, але економні любителі кави можуть знизити витрати, вибравши ручну кавомолку.

Шліфувальні машини з конічними жорнами : Шліфувальні машини з конічними жорнами дуже схожі на шліфувальні машини з плоскими жорнами, з тією різницею, що вони мають форму. Конічні жорна мають конусоподібну форму, через які зерна проходять під невеликим кутом. Знову ж таки, вони дорожчі, ніж шліфувальні машини з лезами, тому, якщо вас турбує ціна, подумайте про вибір ручної шліфувальної машини з конічними жорнами.

ЩО ТАКЕ ГРУБІСТЬ ПОМОЛА КАВИ

Вам потрібно буде подрібнити кавові зерна до різного ступеня грубості залежно від вибраного методу заварювання. Ось різні типи і що про них потрібно знати:

Дуже грубий помел: виразні частинки, схожі на дрібну гальку. Використовується для холодного заварювання кави.

Великий помел:
Великі частинки, схожі на горщик. Використовується для кави French Press.

Середньо-великий помел:
не зовсім середній, не дуже великий, як грубий пісок. Використовується для спеціальних методів заварювання, таких як кава Chemex.

Середній помел:
помел прямо посередині, схожий на пісок. Це найкращий помел для кави Aeropress і хороший краплинний помел.

Середньо-дрібний помел:
дрібніший, ніж пісок, але не такий дрібний, як цукор. Використовуйте його для конусоподібного обливання пивоварів, таких як Hario V60.

Тонкий помел:
зазвичай помел, який ви знайдете з меленою кавою. За консистенцією повинен бути цукор, трохи дрібніший за кухонну соль. Використовуйте його для еспресо-кавоварки або варильної панелі еспресо, такий як Bialetti.
Надтонкий помел: майже такий самий дрібний, як борошно чи цукрова пудра. Використовуйте це, щоб зварити турецьку каву.

Як подрібнити кавові зерна
Дотримуйтесь цих кроків, щоб щоразу отримувати ідеальний помел кавових зерен:
Помістіть цілі кавові зерна в кавомолку на ваш вибір.
Встановіть грубість помелу: помел повинен бути грубішим для краплинної кави, наливання, французького пресу та холодної кави і дрібнішим для еспресо та кави по-турецьки.
Подрібнюйте, поки всі боби не пройдуть через задирки або леза.
Cafe Joe з гордістю представляє нашу лінію цілісних кавових зерен, ретельно відібраних італійським кавовим брокером, а потім обсмажені до досконалості на нашій фабриці в самому серці Ізраїлю. Тут ви можете придбати наш асортимент цілих бобів.